Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Henrik Larsson lämnar Falkenberg

Henrik Larsson har bestämt sig för att lämna Falkenbergs FF. Det bekräftar klubben på sin webb.

Henrik Larsson kramade om sin assisterande tränare Tobias Tuvesson när det stod klart att Falkenberg klarade sig kvar i Allsvenskan. Nu har Henke bestämt sig för att lämna klubben.Bild: Krister Andersson / Bildbyrån
Falkenberg skriver på sin webb att Henke inte kommer att fortsätta när hans anställningsavtal går ut vid årsskiftet.
– Vi hade gärna sett en fortsättning men respekterar självklart hans beslut. Henrik besked kommer inte helt överraskande och tankarna kring ny tränare inför nästa säsong har i alla fall snurrat en del under senaste veckan, kommenterar Håkan Nilsson, Falkenbergs sportchef, på klubbens webb.
Henrik Larsson hyllades av Fotbollssverige för drygt en vecka sedan då det stod klart att Falkenberg lyckades hålla sig kvar i Allsvenskan i år, trots att laget var nederlagstippat på bred front när säsongen drog igång i våras. Han var nominerad till ”Årets Allsvenska tränare” i år men fick se sig besegrad av Malmö FF:s Åge Hareide.
Hans namn har förekommit i spekulationerna om vem som blir IFK Göteborgs tränare. Tidigare i år nämndes han också som tänkbar ny tränare i skotska Celtic där han gjorde succé som spelare 1997-2004. Tjänsten gick så småningom till norrmannen Ronny Deila, som trots att laget leder skotska premier league haft flera motgångar den här säsongen.
Till Helsingborgs Dagblad säger Helsingborgs IF:s avgående sportchef Jesper Jansson att han inte har någon aning om ifall Henrik Larsson är på väg tillbaka dit.
Senare under måndagen uppgav källor inom klubben att så är fallet.
Sydsvenskan har sökt Henrik Larsson.
Gå till toppen