Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Starkt att låta sorgen ta plats

Fotbollsfamiljen visade upp sig från sin allra bästa sida.

Den balansen fixade TV4 och programledaren Anna Brolin med bravur denna kväll.
Visst var man förberedd på att det skulle komma en minnesstund för de alldeles för tidigt bortgångna spelarna Klas Ingesson och Pontus Segerström och visst satt man redo med näsdukar nära till hands, men att inleda hela galan så stämningsfullt och fint var i alla fall inte jag redo för.
Den vackra stråkmusiken gick rakt in i hjärtat och slog an en sträng av sorg som tilläts vibrera under hela kvällen.
Det var fint.
Martin Stenmarck gjorde också en smart tolkning av Dire Straits klassiker "Brothers in Arms" där han inledde mjukt, mjukt för att gå över i kraftfullare toner.
Att hålla Mark Knopflers lågmälda nivå genom hela låten hade varken publiken i Globen eller vi framför tv:n klarat av.
Det var dags att gå vidare i galan, liksom i livet och för en gångs skull kändes inte Fotbollsgalan som en exkluderande firmafest för dem som var där.
TV-tittarna blev också inbjudna – och det var riktigt trevligt med Soran Ismail som sidekick till bästa programledaren Anna Brolin och med Zlatan Ibrahimovic och Olof Mellberg i avslappnade samtal.
Även artisterna kändes fräschare i år, visst förstår man att TV4 vill lansera sina egna "stjärnor" men det är ändå en viss klasskillnad mellan "Idolerna" förra året som sjöng medley och Amanda Jenssen som visserligen slog igenom i programmet för många år sedan, men som nu är ett proffs.
Dessutom är hon ju TV4-aktuell i Så mycket bättre och med hennes underbara tolkning av VM-klassikern "När vi gräver guld i USA" en kväll som denna – tjugo år efter VM-bronset i USA.
Ja, då är det win-win för alla.
Blev faktiskt lite rädd där när Anders Glennmark, Niklas Strömstedt och Orup kom in till tonerna av originalversionen och hann tänkta nej, nej, nej innan de började sin prestation av årets mittfältare.
På det hela taget var det en riktigt bra kväll där sorg, skratt, fina mål och minnen vävdes ihop till en riktigt fin summering av fotbollsåret 2014.
Som vanligt satte Zlatan Ibrahimovic punkt för kvällen när han fick ännu en Guldboll.
Aldrig har vi hört ett så känslosamt tacktal från Zlatan Ibrahimovic där han hedrade Klas Ingesson, Pontus Segerström och sin egen bror som nyligen har gått bort.
Fotbollsgalan har aldrig varit så fin.
Gå till toppen