Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Mat & Dryck

Tomatsoppa med chilisting och hyvlad Grana padano

4 portioner500 g tomater0,5-1 röd chili300 g gul lök100 g morötter2 msk smör1,5 msk vetemjöl 1 burk hela tomater0,5 dl tomatpuré2 vitlöksklyftor1,5 msk basilika1 msk buljongpulver1 tsk chilipulver2 tsk paprikapulver1 tsk curry1 dl mjölk1,5 dl vispgrädde100 g Grana padanoost200 g knäckebröd75 g Boursinostsalt och svartpeppar
Smakrik och multifunktionell soppa där eventuella rester kan användas som pastasås eller bas i en gryta.Bild: Hanna Johansson
1. Sätt ugnen på 275 grader grill.
2. Halvera tomater och lägg på en plåt. Halvera och kärna ur chili. Skär lök i klyftor och morötter i 1 cm breda slantar. Lägg allt på plåten. Stek högt upp i ugnen 10 minuter.
3. Smält smör i en gryta och vispa ut vetemjöl i smöret. Tillsätt 5 dl vatten, ugnsgrönsakerna, burken med tomater, tomatpuré, vitlök, basilika, buljongpulver, chilipulver, paprikapulver, curry, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Låt puttra på medelvärme under lock i 10-15 min.
4. Tillsätt mjölk och vispgrädde. Mixa soppan slät med stavmixer direkt i grytan.
5. Häll soppan i tallrikar och hyvla över Grana padanoost. Servera soppan med knäckebröd och Boursinost.
Gå till toppen