Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Cornelia Lister redo för nästa steg

Fyra år med skador bromsade Cornelia Listers utveckling. Nu är hon redo att bevisa att hon är den stora talang som hon tidigt pekades ut som.

Kroppen var slutkörd och självförtroendet i botten när Cornelia Lister i våras funderade på om all tid hon lade på tennisen verkligen gav något tillbaka.
Vändningen kom från oväntat håll.
I somras fick hon kontakt med en ny mental tränare som också kunde lokalisera smärtorna i högerarmen som besvärat henne i fyra år. Hon tog en paus från allt tennisspel i ett par veckor och började bygga upp musklerna i nedre delen av ryggen. Problemen i armen och stelheten i ryggen försvann nästan omedelbart.
– Att jag nu är skadefri är hela förklaringen till höstens framgångar, säger hon.
De senaste veckorna har hon tagit tre raka turneringssegrar på Vintertouren och spelat sig till final i en ITF-turnering i Oslo. I helgens final besegrades hon av sin två år äldre lagkamrat i Fair Play, Karen Barbat.
– Jag känner att jag har hittat mig själv igen och har fått spelglädje. Det jag behöver nu är att fortsätta bygga upp självförtroendet för det var helt kört i botten, säger hon.
Helgens framgång ger henne en liten skjuts uppåt på rankningen och placerar henne som Sveriges sjunde bästa damspelare, strax över plats 700. För att fortsätta klättringen behövs en utökad internationell matchning och den hoppas hon kunna få till nästa säsong.
– Nu vill jag egentligen bara köra järnet. Tidigare har jag aldrig kunnat spela så mycket som jag velat. Redan när jag har rest i väg har jag känt smärtan och efter några matcher har jag inte kunnat fortsätta för att jag haft så ont. Nästa år satsar jag på att vara ute längre så att jag kan spela så mycket som möjligt för att plocka poäng och komma upp på rankningen, säger hon.
När hennes tränare Mervana Jugic-Salkic pratar om viktiga bitar för att ta nästa viktiga steg i utvecklingen betonar hon vikten att få ihop helheten med styrka, talang och det mentala.
– Mitt pussel är väl inte helt på plats ännu, men jag tror att bitar är där nog någorlunda snart, säger Cornelia Lister.
I kväll inleder hon elitseriespelet med Fair Play, där förra årets silverlag ställs mot Växjö i första matchen.
– Vi är revanschsugna efter förra året och jag skulle gärna vilja ställas mot Johanna Larsson i finalen igen, säger hon.
Gå till toppen