FCR

Avancemang framför finlir för FC Rosengård i kväll

”Det blir verkligen en tuff match”

FC Rosengårds Katrin Schmidt slår in segermålet 2-1 på Michelle Betos, målvakt Fortuna Hjørring, i första mötet. I kväll spelas returen.Bild: Andreas Hillergren / TT
FC Rosengård tränar i det som känns som riktigt typiskt novemberväder på norra Jylland. Det är vatten i luften, inget hällregn - men ett ihållande tätt duggande. Det blåser kyligt.
Kanske passar vädret ändå bra för uppgiften, här ska det inte spelas finfotboll i kväll. Rosengård måste grisa till sig lite.
Malmölaget har kvartsfinalen i sina egna händer efter 2–1 på hemmaplan mot danska Fortuna Hjørring. Samtidigt räcker det med 1–0 för hemmalaget i returen i kväll för att släcka Rosengårds dröm.
– Det är absolut en press. 2–1 är inte mycket i en sådana här matcher och de var nog väldigt glada över det resultatet, säger Sara Björk Gunnarsdottir.
Men mittfältaren och lagkaptenen tycker ändå att pressen är något positivt:
– Jag tycker vi är bättre under press, vi tar ett steg till då.
Ni verkar alltid ha kul och skoja mycket när ni är tillsammans, är stämningen spändare nu?
– Ja, vi vet ju vad risken är. Vi vill inte åka ut ur Champions League och vårt långsiktiga mål är att gå till final. Vi kan skoja och ha roligt på träningen men vi är också fokuserade nu, vi vet vad som gäller och vi har många proffs i laget som klarar av att fokusera.
Statistiken från förra matchen talar sitt tydliga språk: FC Rosengård hade långt fler chansen är Hjørring men lyckades ändå bara få in två bollar.
Nu vill lagkaptenen se ett effektivare Rosengård som lägger bollarna i hörnet av målet i stället för mitt i när chanserna kommer – och det gör de.
– Det handlar inte om att vi ska göra en vacker match, Hørring kommer att vilja köra över oss och smälla på. Vi ska försöka ta ett eller två tillslag så att de inte hinner med, sedan spela enkelt och möta dem i närkamperna.
Sara Björk Gunnarsdottir om någon är den som kan leda laget att hitta den känslan. Hon är inte den med snyggast finter utan snarare den hårda fajtern som verkligen dundrar fram med sina rödblommiga kinder. Och hon ser grymt laddad ut.
– Jag har en bra känsla. Och det är alltid kul att spela sådana här stora matcher. Vi får se till att avsluta säsongen på ett bra sätt och visa hur bra vi är, säger hon.
Gå till toppen