Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Eslöv gick som tåget mot Spårvägen

Eslövs handbollsdamer är upp och ner i formkurvan den här hösten. Men mot Spårvägen var både motivationen och försvarsjobbet perfekt.

Det bäddade för en viktig seger i streckmatchen mot Spårvägen. Eslövs vinst med 28-19 föll även tränaren Tomas Westerlund i smaken.
– Skönt att vi visade att vi kan vinna sådana här viktiga uppgörelser. Två poäng idag gör att vi har kontakt med mittenlagen i tabellen.
Tack vare viktorian kom Eslöv ifatt Spårvägen i tabellen. Båda har skrapat ihop sex poäng. För Eslöv handlade det om ett klart fall framåt jämfört med bottennappen mot Skånela och Tyresö. Tomas Westerlund var annars inte nöjd med inledningen av matchen.
– Vi missade inte mindre än sex frilägen de första tio minuterna. Där fick jag ytterligare några gråa hår på köpet.
Matchens lirare var utan konkurrens Eslövs virvelvind Julia Bardis. Tio mål blev belöningen. Ändå började matchen snett för Julia Bardis.
– Jag slarvade bort flera avslut och missade också ett straffkast. Då kändes det tungt. Men plötsligt kom flytet tillbaka. I andra halvlek lyckades jag med både skott och genombrott.
Eslöv avgjorde den här matchen när man gick från 18-15 till 24-15 inom loppet av en kvart i andra halvlek.
– I andra halvlek stämde dessutom försvarsjobbet. Vi fick fart på fotarbetet och stängde alla vägar för gästerna. Spårvägen mäktade bara med två mål de första tjugo minuterna i andra halvlek, fortsatte Julia Bardis.
Därtill växte Eslövs målvakt Nathalie Wingemo flera klasser efterhand som matchen led.
Gå till toppen