Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Rollerderbyeliten gjorde upp i Baltiska hallen

Rullskridskor. Publikfest. Rekordstort. I helgen har den europeiska eliten tampats i Baltiska hallen i det hittills största rollerderbyevenemanget i Sverige, WET.

Tio av de högst rankade lagen från åtta europeiska länder avverkade sammanlagt femton täta och prestigefyllda matcher när Malmös stolthet Crime City Rollers stod som värdar för turneringen WET. Det är rollerderbyförbudet Wftda:s första officiella europeiska turnering.
– Det här är det största rollerderbyeventet vi har haft i Malmö och faktiskt i Sverige. Det har varit jättemycket folk under helgen och vi är otroligt nöjda, säger Ina Pettersson, presskontakt för arrangören Crime City Rollers.
Turneringen har lockat rekordmånga besökare. I lördags var det närmare tusen besökare i Baltiska hallen. Under söndagen var cirka sjuhundra på plats.
– När vi har stora bouts i vanliga fall brukar det vara runt femhundra besökare, säger Ina Pettersson.
– Det har funnits stora turneringar som de här i Europa tidigare men då har det handlar om kanske åtta lag. Det är ovanligt med så här många internationella lag med så hög rankning i en och samma turnering.
Turneringen innehöll inget gruppspel eller slutspel utan bestod av en rad individuella matcher mellan lagen där slutresultatet påverkar lagens rankning.
– Syftet med turneringen är ju också att stärka europeisk rollerderby. Ju fler matcher elitlagen kan gå mot varandra ju bättre blir det. Och det här är verkligen en sport som är på frammarsch, säger Ina Pettersson.
Hur gick det då för Malmös stolthet under turneringen? Efter en förlust mot Helsinki Roller Derby i fredags (227-274) slog Crime City Rollers Tiger Bay Brawlers från Cardiff med stor marginal (290-162).
Under avslutningsdagen besegrade Crime City Rollers belgiska Gent Go-Go Roller Girls med 251-143.

De plockade hem priser

MVP: Lil Slinky, Stockholm Roller Derby (Stockholm).
Allstar Jammer: Pygmi, Helsinki Roller Derby (Helsingfors).
Blocker: Dos Santos, Tiger Bay Brawlers (Cardiff).
Publikens val: Curly Håår, Crime City Rollers (Malmö).
Gå till toppen