Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Två minuter för nytt jobb

Kön ringlade lång utanför Konserthuset.

Det är inte helt olikt flertalet populära tv-koncept. En jury, i det här fallet fem personer, sitter vid ett bord.
Första intryck? Prestation? Passion? Kroppsspråk? Trovärdighet?
Efter två minuter tar juryn sitt beslut.
Sam Bishara ska snart gå in genom dörrarna. De senaste dagarna har han övat på sin svenska. Han är nervös men självsäker. Tidigare har han jobbat på Malta, i Kanada, Egypten och Spanien. Nu söker han jobbet som Bar Manager. Hans fru är också här och söker jobb.
– Jag skulle kunna ta baren till en ny nivå. Inte bara ABC, jag siktar högre på en gång, säger han.
Sam inleder på svenska men går sedan över till engelska. Han nämner sin erfarenhet, sitt driv och att en rolig bartender gör gästen lycklig. Efteråt är han nöjd.
– Jag gjorde min grej med mycket kroppsspråk, skämtade och flörtade. Jag glömde göra mina breakdance-moves men jag hoppas att de kommer ihåg mig ändå.
Marie Nydahl tar sats och gör ett litet skutt som entré framför juryn. Det är hennes ”passionshopp” för att visa att hon har vad som krävs. Efter två fartfyllda minuter är hon lättad och glad.
– Det gick fantastiskt bra, när jag kommer in dit och bara ... passion!
– Benet skakade lite men jag fick med allt. Även om det inte var i den ordningen jag hade tänkt mig så var det från hjärtat så jag hoppas att de är nöjda. Nu vill jag bara att de två veckorna tills man får besked ska gå fort, säger hon.
En jurymedlem busvisslar, det är dags för nästa sökande. Två minuter, in och visa passion.
– I grund och botten vill vi hitta människor som har energi, mod och begeistring, säger Ulrika Rosen, hotellkedjan Clarions Director of Passion.
Att komma på audition är första steget i rekryteringsprocessen. Går man vidare väntar en noggrannare granskning tills cirka 300 personer återstår.
– Tidigare har vi läst cv:n men då missar man väldigt många duktiga kandidater som kanske inte har ”rätt” erfarenhet. På en audition syns det med en gång om en person har energin som vi söker, säger Ulrika Rosen.

Hotellet i siffror

Antal rum: 444.
Sviter: 9.
Höjd: 85 meter.
Kongresshall: För 1500 personer.
Restauranger: 2, Marcus Samuelssons Kitchen & Table på 25:e våningen samt en med trädäck i söderläge ut mot kanalen.
Öppnar: 2 maj 2015.
Gå till toppen