Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hon är eldsjälen bakom 4H-gården

Louise Forssell har byggt upp verksamheten på Barsebäcks 4H-gård på sin fritid.
– Jag är notoriskt nyfiken. Jag har så otroligt mycket jag vill göra. Men jag har inte så många timmar, säger hon.
På två år har Louise Forssell skapat en levande barn- och ungdomsverksamhet på Barsebäcks 4H-gård. Nu har föreningen 150 medlemmar.
– Det har blivit en ny samlingsplats i Barsebäck, säger hon.

För exakt två år sen startade Löddebon Louise Forssell verksamheten på Barsebäcks 4H-gård. Hon körde ofta förbi gården på väg till barnens skola och tänkte att det borde gå att göra något där. Louise tog kontakt med Barsebäcks gods och fick arrendera den stora ladugården.
– Tänk om man kunde göra något bra i livet när man har passerat 40? Jag har alltid haft ett stort intresse för djur och tänkte att man kanske kunde kombinera detta, säger Louise.
Resultatet är Barsebäcks 4H-gård. Hit kommer barn och ungdomar för att sköta sina kaniner, mata minigrisarna, getterna, hönsen, gässen eller kela med katterna. Och de får lära sig att ta ansvar enligt 4H:s motto: lära genom att göra.
– Det är en fantastisk tillfredsställelse att se hur barnen växer genom att få ta eget ansvar.
4H-gården drivs ideellt och finansieras av medlemsavgifter och sponsorer. Bland annat bidrog Sparbanksstiftelsen Färs och Frosta till att verksamheten kunde komma igång.
– Många förstår inte hur jag kan göra det här utan att tjäna några pengar. Men det är skönt att göra något med hjärtat. Man får väldigt mycket tillbaka.
Hur ofta är du här?
– Jag är här varje morgon och matar djuren. Under veckan delar jag och mina ledare upp oss och sen är jag oftast på gården varje lördag och söndag.
Gör du allt själv?
– Jag har stor hjälp av vår kassör Marita Boström som är mitt bollplank. Jag har också stor hjälp av våra fantastiska ungdomsledare.
Har du någon vision för gården?
– Att öppna en gårdsbutik hade varit en dröm. Det hade varit kul att göra något av det vi odlar. Sen skulle jag också vilja att fler engagerar sig. Alla är välkomna, ung som gammal.
Vid sidan av sitt engagemang i Barsebäcks 4H har Louise Forssel en jobbkarriär. Hon har verkat i hotellbranschen och jobbat som projektledare med event inom marknad och försäljning. Idag jobbar Louise deltid som projektledare på ett mindre investmentbolag i Lund.
– Det är stora kontraster att komma hit klockan sju på morgonen och mata djuren och sen åka in till jobbet på Ideon Gateway.
Louise är också utbildad PT, personlig tränare. Hon har varit engagerad som fystränare i Hofterups innebandyklubbs pojkar 98, främst med skadeförebyggande träning. Den egna träningen gör Louise gärna på sin motionscykel. Intresset tog fart när hennes hälsena gick av.
– Det är en frihet att kunna sätta sig på cykeln och komma ut i naturen och slippa passa tider.
Hur är du som person?
– Jag är notoriskt nyfiken. Jag har så otroligt mycket jag vill göra. Men jag har inte så många timmar.

Jag får mycket energi av mina hundar och havet

Något som betyder mycket för mig och som ger mig energi är promenader med mina hundar vid havet. Jag åker regelbundet till familjens stuga vid Hovs hallar och "tankar" energi. Annars blir det havet vid Sjöbobadet/ Barsebäcks hamn eller Vikhög som finns på hemmaplan.
Gå till toppen