Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Allt fler köper allt fler cyklar

Försäljningen av cyklar fortsätter öka. Trenden går åt det personliga, hävdar branschen.

Bild: Hussein El-Alawi
Det är cykelhandlarnas organisation Svensk Cykling som rapporterar om ökad försäljning. Sedan mätningen förra året har svenskarna köpt fem procent fler cyklar, och ser man tillbaka till 2011 så är ökningen 17 procent.
Många cyklister vill helst ha, enligt handlarnas undersökning, bekväma, lättcyklade cityhybrider, gärna personligt stylade. Och när allt fler använder cykeln i vardagen väljer allt fler att ha en andracykel som problemlösare.
– Vad vi ser är en cykelkultur som övergått i en mer mogen fas. När allt fler väljer hojen före bilen, och en imponerande stor andel svenskar gör det året runt dessutom, stärks cyklandets roll i samhället, säger Klas Elm, ordförande i Svensk Cykling, i ett pressmeddelande.
Där framhålls Malmö som en stad som banar väg för ”en modern syn på urban cykelkultur”.
I Malmö har många cykelställ tillkommit de senaste åren. Ändå kan det vara trångt  – är det där Malmöborna parkerar sina andracyklar? Var parkerar du din andra cykel?
Kommentera gärna längre ned på sidan!

Fakta om cykling i Sverige


Var femte svensk (20 procent) cykelpendlar dagligen till jobb eller skola/universitet.
11 procent av befolkningen cykelpendlar dagligen under vinterhalvåret.
Nästan hälften av alla svenskar (44%) använder cykeln som motionsredskap under sommarhalvåret.
Källa: Svensk Cykling
Gå till toppen