Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Guldmedalj till Genarpskock i VM

Mikael Börjesson från Genarp är en av medlemmarna i Fazer Culinary Team. I lördags tog de guld i storköksklassen i VM i Luxenburg. På torsdag avgörs hela tävlingen.

Kocklaget: Daniel Sparrfeldt, Stockholm, Anna Lövgren, Örebro, Joachim Mueller (lagkapten), Stockholm, Niclas Melin, StockholmNiklas Edgren, Kumla, Mikael Börjesson, Genarp (till höger). Coach: Kurt Weid.Bild: Pressbild
Då har domarna räknat färdigt och bedömt alla tio lag som tävlar i Culinary world Cup 2014. Mikael Börjesson köksmästare från Genarp jobbar till vardags på SEB-bankens restaurang i Malmö.
– Tyvärr är den inte öppen för allmänheten, säger han.
Tillsammans med fem lagkamrater i Fazer Culinary Team fick de avsmakningsjuryn att komma med glada tillrop i lördags.
– Vi drog allt till sin spets, men det vi lagade ska gå att laga till många människor. Det är det som är tanken med storköksklassen, säger Mikael Börjesson.
På menyn stod blomkålsoppa till förrätt som serverades med sallad på picklad blomkål, tapiocka, kungskrabba, koriander och ett algbröd. Till varmrätt skulle laget åstadkomma tre rätter som juryn kunde välja mellan; en kött-, en fisk- och en vegetarisk rätt. Det blev en grönärtsterrin med tofu, rimmad torsk och sida av rapsgris Asian BBQ.
– Vår meny är mycket Europa möter Asien. Vi vill lyfta fram den vanliga maten, den man ser på Årets kock är extrem, detta kan alla äta, säger Mikael Börjesson.
Laget som består av köksmästare från hela landet har tävlat förr. För två år sedan tog de guld på OS.
– Teamkänslan i köket är rolig, vi har förberett oss mycket noga, man går inte många extrasteg i köket och alla vet vad de ska göra.
De olika momenten poängsätts och på torsdag vet laget om det räcker för en totalvinst.
Gå till toppen