Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Student skrev låt med Kempe

Sam Arash Fahmi drack shots på en nation när Fredrik Kempe sms:ade. Nu sjunger Eric Saade deras låt i Melodifestivalen.

Sam Arash Fahmi gör debut i festivalen.
– Någon frågade vilken takt låten går i. Jag vet inte, jag vet bara att det svänger, säger Sam Arash Famhi, som gör debut som låtskrivare i Melodifestivalen.
Till vardags pluggar Sam Arash Fahmi ekonomi vid Lunds universitet. Musiken har han sysslat med på fritiden sedan han var barn, men han vill absolut inte kalla sig musiker. För något år sedan blev han manager åt gruppen "Albatraoz", som han upptäckte på internet, och deras låt "Albatraoz" blev en viral succé.
Han fortsatte sedan att arbeta med en av medlemmarna i gruppen, AronChupa, vars hit "I'm an Albatraoz" idag har spelats 41 miljoner gånger på Spotify.
Sam Arash Fahmi hade skrivit en ny hit till artisten när de valde att gå skilda vägar. Kvar stod han med en låt, som han först tänkte lägga ut på Youtube. Men först skickade han iväg den till en kompis.
– Han ringde mig och sa: "Släpp den inte på internet. Det här är en smash hit. Låt mig skicka den till lite folk", berättar Sam Arash Fahmi.
Kompisen skickade den till låtskrivaren Fredrik Kempe, som direkt hörde att låten hade något.
– Det var något personligt, några fraser i refrängen som jag tyckte var väldigt bra. Jag vaknade på morgonen med dem i huvudet, säger Fredrik Kempe, som fått med bidrag i Melodifestivalen varje år sedan 2007.
Sam Arash Fahmi festade på Göteborgs nation när plötsligt den kände låtskrivaren hörde av sig. Situationen kändes smått overklig.
– Man står på nation och dricker shots, så har Fredrik Kempe sms:at. Så sjuka kontraster. Jag är en sån snubbe som hamnar på konstiga ställen, säger han.
De inledde ett samarbete och plockade delar av Sam Arash Fahmis låt och gjorde en ny. För den rutinerade låtskrivaren Fredrik Kempe var det kul att jobba på ett nytt sätt. Han har under sitt yrkesliv upptäckt många artister, men funderar nu på om nästa grej kan bli att hitta morgondagens låtskrivare.
– Jag har aldrig gjort så här förut i hela mitt liv, att jag har hört en låt och sedan ringt upp låtskivaren och kollat om vi ska samarbeta. Det var väldigt kul. Vi kommer säkert att fortsätta att jobba ihop också, säger Fredrik Kempe.
Sam Arash Fahmi vill gärna fortsätta att jobba med Kempe. Han är medveten om att han har gått en ovanlig väg till Melodifestivalen, men säger att han försöker att inte låta det stiga honom åt huvudet.
– Fredrik Kempe och de andra är hur sköna som helst. Men jag pluggar fortfarande ekonomi och har tenta tre dagar efter delfinalen i Göteborg, säger han.

Sam Arash Fahmi

Ålder: 22.
Bor: Ulrikedal, Lund. Kommer från Stockholm.
Gör: Pluggar ekonomi på Lunds universitet.
Aktuell: En av låtskrivarna bakom "Sting", som Eric Saade framför i Melodifestivalen. De andra låtskrivarna är Fredrik Kempe, Hamed "K-one" Pirouzpanah och David Kreuger.
Om låten: "Den är ett kraftpaket. Det smäller. Ni får tro att jag har hybris, men den är riktigt bra."
Gå till toppen