Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Budgetkaos i Lund – SD styr

När det gäller kommunstyrelsen, servicenämnden och byggnadsnämnden fick alliansen igenom sitt budgetförslag med stöd av SD. Kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren (S) ser allt mer bedrövad ut under budgetfullmäktige.

Anders Almgren under mötet.Bild: Håkan Röjder
- De är beredda att på punkt efter punkt köra igenom sin budget med aktivt stöd av Sverigedemokraterna. Det tycker jag är lite förvånande, säger Anders Almgren.
Beslutet om servicenämnden innebär att den rödgrönrosa investeringen på 100 miljoner kronor till kulturhusen i Lund fick nej. Det betyder bland annat att det inte blir pengar till att rusta upp Folkparksbyggnaden.
- Jag förstår faktiskt inte hur de andra resonerar där. Inte minst Förnyalund har varit tydliga i valrörelsen med att det är viktigt att göra något åt Folkparken. Nu är den i sånt skick att man i princip behöver stålhätta på skorna och bygghjälm för att gå in i den. Den är stadd i förfall. Om man inte börjar göra något nästa år då kommer det som jag vet att alliansen planerat tidigare - en rivning för att ersättas med något annat blir mer och mer aktuellt.
Men i omröstningen om budget för politisk ledning gick det rödgrönrosa förslaget igenom eftersom SD lade ner sina röster - en liten seger för Almgren och hans koalitionskamrater.
- Vi kommer att ha ett näringslivsråd och vi kommer att ha en jobbkommission, säger Almgren.
Gå till toppen