Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Juventus satte Adu ur spel

De flesta är överens om att Juventus seger var välförtjänt. Uefas statistik ger en inblick i hur det gick till.

Malmö FF:s spelmotor Enock Kofi Adu tilläts inte styra spelet mot Juventus som han gjort i tidigare matcher.Bild: Ludvig Thunman / Bildbyrån
Spelare i Malmö FF menade efter matchen att det märktes att laget tappat kraft på grund av att Allsvenskan är avslutad. Det märktes inte på hur mycket de sprang i matchen. Samtliga hemmasplare sprang mer mot Juventus än de gjort i genomsnitt under tidigare gruppspelsmatcher.
Farten i spelet var däremot i långa stunder lägre än den brukar vara.
Att det var en jobbig match för hemmaspelarna visar inte minst matchstatistiken.
Det italienska laget dominerade spelet med 60 procents bollinnehav. Även passningsstatistiken från matchen ger samma bild. Juventus spelare slog igår 507 lyckade passningar inom laget, jämfört med Malmö FF:s 276.
Just passningsstatisiken ger en fingervisning om vad som brast hos MFF jämfört med tidigare matcher.
MFF:s mittfältsmotor Enock Kofi Adu var inte alls den motor inom det egna laget som han varit i tidigare matcher. Inte heller högerbacken Anton Tinnerholm deltog lika mycket.
I stället kom de flesta av MFF:s anfall mest på vänsterkanten där Ricardinho, sannolikt enligt Juventustrtänaren Massimiliano Allegris direktiv, stod för de flesta uppspelen.
MFF bör också fundera över hur laget lyckas avsluta sina matcher. Målskillnaden för lagets förstahalvlekar i Champions Legaue-gruppspelet är anständiga 1-1 jämfört med mindre anständiga 1-10 i andrahalvlekarna.
Gå till toppen