Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fotobok om MFF:s fantastiska år

Två allsvenska guld och ett Champions League-äventyr.
Sydsvenskans fotograf Lars Dareberg har följt MFF:s fantastiska framgångar under ett helt år.
Nu finns resultatet i en fotobok på 140 sidor.

Vad är det för en fotograf som lockar med MFF?
– Det är egentligen inget konkret med just MFF, men om man har tid att följa något länge så blir det ofta spännande. Jag visste tidigt att jag under 2014 skulle fotografera MFF mycket eftersom jag varit knuten till sportredaktionen så det kändes ganska naturligt att göra detta.
Hur har lagets framgångar påverkat ditt arbete?
– Det blir ju roligare att arbeta och laget lever upp. Sport är känslor, och topp eller botten är oftast bäst att fotografera.
Har du upptäckt något särskilt när du samlat ihop bilder från ett helt år?
– Jag lär mig saker om mitt fotograferande. Det är lätt att fastna istället för att utvecklas. När man tittar på bilderna kan man tänka: okej, nu har jag tagit den där frisparksmursbilden tillräckligt många gånger.
Vad har du själv velat berätta med boken?
– Om saker som inte läsaren ser själv. Det är många som ser matcherna på tv eller på arenorna, men kanske inte när spelarna kliver på bussen efter matchen.
Du har stor erfarenhet av att fotografera sport och har fått flera priser. Vad gör en bra sportfotograf?
– Man måste vara påläst och kunna läsa av vad som är på väg att hända. Sen kan det vara skillnad på en bra bild och på en bra journalistisk bild. En bild på Ricardinho efter 3–0 mot Salzburg kanske man inte har så stor nytta av i tidningen.
MER: Här kan du beställa boken.
Gå till toppen