Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

1 000-klubben nådd lagom till Lundaderbyt

Lugis kantspelare Niklas ”Gummi” Gudmundsson hyllas inför Lundaderbyt mot H43 för att ha tagit steget in i elitseriens 1 000-klubb.
– Tänker man på att man behöver göra hundra mål per säsong i tio år så inser man ju hur mycket det är, så det är jag jäkligt stolt över, säger han.

”Det tusende målet var en straff och det kändes som det enda läget jag hade i den matchen, men jag kommer ändå alltid att minnas det målet”, säger Niklas Gudmundsson.Bild: PETTER ARVIDSON
Den 31-årige vänstersexan satte sitt tusende mål i elitserien borta mot Redbergslid och sedan ytterligare två hemma mot Önnered.
– Men vi valde att vänta med att uppmärksamma det till derbyt, för att det ska vara lite mer folk på läktarna, säger Lugis sportchef Emme Adébo.
Niklas Gudmundsson har den allra bästa inspirationen i sin omedelbara närhet. Assisterande tränaren och lagkompisen Zoran Roganovic ligger tvåa efter Erik Hajas i alla tiders skytteliga i elitserien. Även huvudtränaren Basti Rasmussen tillhör topp 5.
Lugis förra tränare Tomas Axnér stänkte in 1 079 mål under sin aktiva karriär med spel i elitserien för H43 och Lugi. Fler spelare i 1 000-klubben med Lugiförflutet är Jonas Persson (1 142 mål) och Alexander Hansen (1 026).
Niklas Gudmundsson inledde sin elitseriekarriär i Skövde, men har gjort lejonparten av sina mål för Lugi. Nu är han uppe i 1 002 och nådde drömgränsen borta mot RIK den 19 november.
– Det tusende målet var en straff och det kändes som det enda läget jag hade i den matchen, men jag kommer ändå alltid att minnas det målet, säger han.
”Gummi” kom till Lugi 2006 och förlängde i våras sitt kontrakt med ytterligare två säsonger, så det finns tid att jaga nya rekord.
– Det hade varit kul att veta hur många mål man gjort i Lugi, för att sätta upp nya mål. Min spelstil har inte förändrats så mycket, jag är fortfarande liten och lätt. Sedan tar det tid att spela ihop ett nytt lag som nu i Lugi, men jag är övertygad om att det kommer att rullas ut många bollar på min kant.
Ett Lundaderby är alltid en extra krydda, även om det där riktiga stinget avtagit med åren.
– När jag kom hit var det nästan hatisk stämning. Det blev annorlunda sedan båda lagen flyttat in i arenan och träffas nästan varje dag. Men det kommer såklart alltid att finnas en prestige i att vara bäst i stan. Jag vet att det pratas mycket om derbyt ute på arbetsplatserna i Lund med omnejd.

Topp 5 i elitseriens 1000-klubb

NamnKlubb/klubbar Mål
1. Erik Hajas, HellasGuif1 986
2. Zoran RoganovicH43, Lugi 1 973
3. Sten SjögrenLugi1 530
4. Basti RasmussenYstads IF 1 526
5. Magnus AnderssonSaab, Drott 1 488

18.15: Lugi–H43 Lund

H43 gjorde ett rejält bottennapp mot Drott senast (25–38) men höjer sig alltid mot lokalkonkurrenten. Senaste derbyt var H43:s match ända in i slutminuterna, då målvakten Espen Christensen gjorde några svettiga parader och hjälpte Lugi att vinna med två bollar.

Tv: Lugi–H43 Lund, TV12, 18.00

Gå till toppen