Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Granne: Jag trodde det var ett åsknedslag

Grannarna berättar.

Bild: Patrick Persson
–Jag trodde först nåt det var nåt som föll från bygget, de håller ju fortfarande på att bygga färdigt Rättscentrum. Eller att det var ett åsknedslag, men sen såg jag en polisbil på väg in på gatan. Då förstod jag att det var något mer allvarligt.
Ali Alraiss gick ut på gatan för att se vad som hänt. Han såg fönsterrutor på marken och att balkongdörrar på de nedre våningarna blivit intryckta.
– Vi blev tillsagda av polisen att gå tillbaka in på gården, de sa att det kunde finnas risk för ytterligare sprängladdningar, säger han.
Flera grannar hade också kommit ner från sina lägenheter.
–Folk var oroliga, upprörda. Det är ju så nära. Folk här har ju varit emot bygget av Rättscentrum.
På grund av risken för attacker?
– Ja.
Natten mellan den 2 och 3 februari i år detonerade också en sprängladdning vid Rättscentrum. Ali Alraiss var hemma även den natten, men han bedömer att nattens explosion var betydligt kraftigare än den i februari.
– Jag ska försöka sova nu, men jag ska sova i vardagsrummet inatt. Vi har blivit ombedda av polis att inte sova nära fönstren, säger Ali Araiss.
–Jag är lite uppjagad, orolig, men förhoppningsvis händer det inget mer nu.
Gå till toppen