Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hur vill ni utveckla torget?

… Joshua Ng, en av grundarna till Connectors Malmö som idag lördag är på Persborgstorg för att prata med boende om områdets framtid.

Joshua NgBild: Privat
– Vi vill att de boende ska komma med förslag. Det känns inte som det är vi som ska säga vad som bör göras. Så vi kommer att ställa ut en fikacykel på Persborgstorg. Dit kan de boende komma och få fika och prata med oss. Nu kanske det inte kommer så många förslag men vi kan få visa oss.
Varför just Persborgstorg?
– Det är ett pilotprojekt som vi driver tillsammans med Malmö stad och MKB, Malmös kommunala bostadsbolag. Malmö stad gick ut med en utmaning där de ville få hjälp med att liva upp Persborgstorg. De efterlyste kreativa lösningar och vi blev utvalda för att driva projektet som drar igång i januari och pågår till april. Sen får vi se vad som händer.
Hur ska det gå till?
– För att kunna få kontakt med boende i området kommer vi att öppna en pop up-butik i de lokaler som Östra Grevie folkhögskola ska lämna. Dit kan folk som bor på området komma och prata med oss och lämna förslag på förbättringar.
– Och vi hoppas få hjälp av MKB för att kunna öppna ett kollektiv för kreatörer i närheten av torget. Vi hoppas att ett sådant kollektiv kan bidra till att boende i området interagerar mer med varandra.
Är det möjligt?
– Vi tror det. Men det gäller att de boende kommer med förslag på hur. Det måste komma från folket, vi kan inte säga hur man ska göra. Och det finns alltid folk med kreativa idéer, genom att ha vår pop up-butik hoppas vi få in förslag på hur man vill göra området mer interaktivt.
Vad hoppas ni med dagens fika?
– Att så många som möjligt av de boende på området kommer och fikar med oss. Det viktigaste är att folk får veta att vi ska driva projektet under de här månaderna.

Drog igång förening för att träffa Malmöbor

Connectors Malmö är en ideell förening som startades för två år sedan. Grundarna Joshua Ng och Julieta Talavera var båda internationella studenter på Malmö högskola och hade svårt att träffa svenskar. Därför startade de en förening för att nå Malmöborna.
Under föreningens två år har de arrangerat tre inspirationsmöten runt om i Malmö, det senaste i Rosengård.
Gå till toppen