Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lammfärsbiffar med rostade grönsaker

4 portioner750 g potatis100 g gul lök100 g morötter1 msk olivolja1 zucchini1 röd paprika2 msk ströbröd0,5 msk kinesisk soja1 tsk + 1 msk oregano500 g lammfärs0,5 msk smör3 dl turkisk yoghurtsalt och svartpeppar
En lyxig, men ändå enkel lördagsmiddag med smakrika lammfärsbiffar. Välj gärna ekologisk och svensk lammfärs.Bild: Hanna Johansson
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatis och gul lök i klyftor och morötter i stavar. Lägg potatisen, löken och morötterna på en plåt och ringla över olivolja och 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Stek högt upp i ugnen i cirka 15 min.
2. Skär zucchini i 2 cm breda halvmånar. Skär paprika i 2 cm stora tärningar. Lägg zucchinin och paprikan på plåten och stek i ytterligare 10-15 min.
3. Blanda 0,5 dl vatten, ströbröd, soja, 0,5 tsk salt, 1 tsk oregano och 1 krm svartpeppar i en bunke och låt svälla i någon minut. Tillsätt lammfärs och blanda om. Forma till 8 biffar.
4. Smält smör i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme cirka 4 min/sida i 2 omgångar.
5. Blanda yoghurt med 1 msk oregano, 0,5 tsk salt och 1,5 krm svartpeppar i en skål.
Servera biffarna med potatisen, de rostade grönsakerna och yoghurtsåsen.
Gå till toppen