Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är Per Svenssons text som fick SAS att dra in en hel upplaga av sin tidning

I fredags började SAS arbetet med att samla in alla exemplar av kundtidningen från flygplan och flygplatser. Hela julupplagan drogs tillbaka och avpublicerades från nätet på grund av en text skriven av Sydsvenskans Per Svensson, om hur extremhögern fått en framträdande plats i Skandinavien.

Sydsvenskan kan nu publicera texten.
 

Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder kom till den svenska riksdagens öppningsceremoni den 30 september i år i röd väst och svart rundkullig hatt. Han var inte ensam om att bära folkdräkt. Det gjorde också socialdemokraten Magdalena Andersson, miljöpartisten Åsa Romson och vänsterpartisten Rossana Dinamarca. Man kunde uppfatta det tre röd-gröna riksdagsledamöternas klädval som en stillsam markering: Det är inte Sverigedemokraterna som ska få definiera svenskheten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen