Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu vill vi ha ännu mer hjälp

Sydsvenskan bad om hjälp att granska E6. Den fick vi. Så här långt har nära 200 personer som färdas längs motorvägen lämnat sina rapporter om var trafiksäkerheten är sämst, köerna längst eller var de varit med om olyckor.

Bidra du med! Ju fler som bertättar om sina upplevelser, desto tydligare mönster kan vi få att visa upp för trafikplanerare och politiker. I norr handlar det framförallt om sträckorna kring Rydebäck där det skett många olyckor.
I söder är det framför allt utanför Lomma som läsarna känner sig otrygga. Det beror bland annat på att det vid vissa tider bildas köer på motorvägen och här sker också många upphinnandeolyckor.
Här är några av rapporterna:
”Personer som tvunget ska ligga i vänster fil innan de ska av i Borgeby tvingar sig in i höger körfält varvid köerna börjar. Vid 16:30 är det inte ovanligt med hastigheter runt 30 km/h. Egoismen talar sitt tydliga språk.”
/ J
”Vi skåningar klarar uppenbarligen inte att köra på trefiliga vägar. Livsfarliga situationer uppstår när motorvägen går från tre- till tvåfiligt efter Glumslövs backar.”
/ ML
”Här blev jag påkörd bakifrån och mosad mellan två bilar, i trafikljus-kön ut på motorvägen.”
/ Anonym notering, vid avfarten till väg 16 mot Lund.
”Roade mig med att räkna antal lastbilar jag mötte mellan Helsingborg och Malmö en dag och kom upp till 365 st. Detta var bara de jag mötte.”
/ Petter Jönsson
Gå till toppen