Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Apelsin- och fetaostkyckling med oliver

4 portioner1,5 kg kycklinglår250 g körsbärskvisttomater1 röd paprika200 g gul lök2 apelsiner1,5 tsk rosmarin0,5 dl olivolja70 g gröna oliver4 portioner valfritt gryn75 g fetaostsalt och svartpeppar
En enkel kycklingrätt med mycket medelhavskänsla. Välj helst ekologiska apelsiner!Bild: Hanna Johansson
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg kycklinglår på en plåt. Halvera tomater och skär paprika i 3 cm stora tärningar. Skär lök i 1 cm breda klyftor. Lägg tomaterna, paprikan och löken runt kycklinglåren på plåten.
3. Skölj och riv skalet från apelsiner. Blanda skalet, 1 tsk salt, rosmarin, 2 krm svartpeppar och olivolja. Blanda med kycklingen och grönsakerna på plåten. Skär apelsiner i skivor och fördela på kycklingen och grönsakerna. Stek i mitten av ugnen och stek i 20 minuter.
4. Koka gryn. Halvera oliver.
5. Ta ut plåten efter 20 min och fördela oliverna och smulad fetaost på plåten. Sätt in högt upp i ugnen och stek i ytterligare 10 min, varav de sista 5 min på grill.
6. Servera kycklingen och grönsakerna med grynen och apelsinskivorna.
Gå till toppen