Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två döda efter misstänkt mord vid Dalby stenbrott

En man har anhållits skäligen misstänkt för mord på en kvinna han hade en relation till och deras gemensamma barn. De hittades i Dalby stenbrott i natt.

SOS fick ett larmsamtal om olyckan strax innan klockan 23, sedan förbipasserande upptäckt kvinnan och barnet skadade på marken vid badplatsen.
Enligt de första uppgifterna från SOS Alarm hade två personer, en kvinna i 30-årsåldern och ett nio månader gammalt barn, ramlat från en av klipporna som sträcker sig ett tiotal meter upp. De fördes med mycket allvarliga skador i ambulans till Sus i Lund, men deras liv kunde inte räddas.
Under natten ändrades förutsättningarna.
 – Det som var en räddningsinsats är nu ett misstänkt mord med två döda och en misstänkt gärningsman, uppger Stephan Söderholm på Skånepolisen.
Under natten hämtades den misstänkte mannen, som sedan förhördes och anhölls. Vad mannen sagt vill inte polisen berätta just nu. Det är däremot klart att mannen hade en relation till kvinnan och att det lilla barnet var deras gemensamma.
Polisen spärrade av ett större område kring stenbrottet och en bostad i Skåne. Båda undersöktes av tekniker. Avspärrningarna vid stenbrottet hävdes vid tiotiden på onsdagen, då polis och räddningstjänst också hade lämnat platsen. 
Hur offer och gärningsmän kom till Dalby stenbrott är just nu okänt.
– Det är det vi funderar på också, säger Skånepolisens informatör Stephan Söderholm till Sydsvenskans reporter Tommy Lindstedt.
– Dalby  stenbrott är ingen plats man normalt vistas på en tisdagskväll i december. Det är en farlig plats med branta stup, lägger Söderholm till. 
Några vittnen är inte kända. Polisen försöker nu klara ut vad som hänt,  när och hur det hände och vilken roll personerna spelat. En rättsmedicinsk undersökning görs också.
Såhär såg det ut på platsen i morse:
Gå till toppen