Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fotograf blåser liv i Flädie smedja

Gina Ljungberg sa upp sig från en tjänst som försäljare för att satsa på sin dröm att driva eget företag. Nu driver hon fotostudion Gina Maria i gamla smedjan i Flädie. Och hon har även planer på att använda smedjan för arrangemang.

Smedjan ligger mitt i Flädie, ett stenkast från kyrkan. Studion är modernt inredd med en lummig innergård som passar för fotografering. När man öppnar dörren till smedjan slås man av de gamla verktyg och maskiner som fortfarande finns på plats.
I dag fotograferar Gina Ljungberg bland annat brudpar och familjer, men tar även produktfotografier till företag som vill förbättra sin webb eller sina trycksaker. Hennes drömkund är en kvinna i medelåldern som unnar sig att bli stylad innan fotografering. Gina Ljungberg tar sedan bilder som kunden förhoppningsvis kan vara stolt över.
– Hänger hon upp bilden på väggen så har jag lyckats med att förmedla kvinnans skönhet så att hon också känner sig stolt, säger Gina Ljungberg.
Dessutom bloggar Gina Ljungberg om sina tankar kring att våga satsa på sin dröm och inspirera andra att göra samma sak. Hon var själv trött på att sitta på ett kontor hela dagarna och hon ville göra något kreativt. Då hon fotograferat på fritiden i många år såg hon det som ett naturligt steg att satsa på.
Studion hittade hon av en slump när hon körde genom Flädie i våras och såg att smedjan var till uthyrning. Hon såg direkt potentialen i lokalerna. Själva smedjan kommer Gina Ljungberg renovera för att kunna använda till olika arrangemang. Startskottet hoppas hon blir konstrundan, där hon vill låta lokala konstnärer använda lokalen som galleri. Vid juletid funderar hon på en julmarknad tillsammans med sina samarbetspartners.
Hon sprudlar av tankar, idéer och planer på vad verksamheten ska innehålla.
– Under vår, sommar och höst ser jag att lokalen används till olika fester som bröllop, möhippor och barnkalas. Vill man kan man kombinera arrangemangen med fotografering.
Hon berättar att hon ser stor potential i den gamla smedjan och redan när hon såg den första gången ville hon utvidga sin fotostudio.
– Som egenföretagare är det bra att ha många ben att stå på och jag vill komplettera fotograferandet med andra verksamheter för att behålla min inspiration.
Gina Maria
Grundades: 2014.
Vem: Gina Ljungberg från Bjärred.
Var: Gamla Smedjan i Flädie.
Gör: Fotograf.
Bakgrund: Försäljare.
Aktuell: Planerar att hyra ut smedjan till arrangemang som bröllop och kalas.
Gå till toppen