Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Med Malmö som mötesplats för hela världen

Han har tillfälligt flyttat tillbaka till Möllevången.
Ett sätt att lära känna hela Malmö efter många års boende i Västra hamnen.
Och det är hela stan som ska utvecklas tillsammans för att nå framgång, enligt Media Evolution och Media Evolutions citys vd, Magnus Thure Nilsson.

De har fått frågor från New York om att hålla konferensen där. Från San Fransisco. Bland andra.
De har sagt nej.
De har fått expansionsfrågor från Stockholm. Från Köpenhamn. Bland andra.
De har sagt nej.
Malmö ska vara basen för Media Evolution City.
– Nu låter det som att jag är anställd av Malmö stad för att säga det här men Malmö är världsunikt, säger han. Vi vill bygga basen här och den enda begränsningen vi har idag är Malmö.
Media Evolution, medlemsbaserat mediekluster och Media Evolution City, mötesplats, har haft Magnus Thure Nilsson som vd i snart ett år nu. Ett år som samme vd beskriver som helt fantastiskt, mer pengar in men framförallt fler möten, nya projekt och större konferens.
I augusti i år hölls den årliga The Conference i Västra hamnen. Och den var större än någonsin.
– Det var all time high i år, säger han. Och vi har fått testemonials med beröm från hela världen. Vi kollaborerar mycket mer med medlemmarna nu, vi står för kontexten och de står för innehållet. Det finns egentligen ingen gräns, vi kan bli hur stora som helst.
Plattformstänkandet har lett till förfrågningar från tidigare nämnda städer. Men de vill hålla sig till Malmö.
– När vi har gäster här så har de aldrig sett dess like, de sociala strukturer vi har är unika. Vi gör det tillsammans och samarbetet mellan människor är framtiden.
Själv flyttade han och sonen till en lägenhet på Möllevången för ett par veckor sedan. Där ska de bo i ett halvår i stället för i Västra hamnen.
– Jag ser bara en liten del av stan annars, och min son får se att det finns annat än tennis och bad.

After worken fortsätter

Under december månad publicerar Sydsvenskan varje dag artiklar om personer som betytt mycket för Malmö 2014. Tipsa gärna: malmo@sydsvenskan.se.
Namn: Magnus Thure Nilsson
Ålder: 42 år
Bor: Malmö
Bakgrund: Tidigare vd för Media Evolution City, har jobbat med mediefrågor i Malmö och Skåne sedan 2005. Tillträdde som vd även för Media Evolution den 1 januari 2014.
Gå till toppen