Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö FF säljer Magnus Eriksson till Guizhou Renhe

Malmö FF bekräftar nu att Magnus Eriksson hädanefter spelar i den kinesiska ligan.

Under måndagsmorgonen gick klubben ut med affären är klar. Anfallaren, och på senare tid mittfältaren, Magnus Eriksson lämnar MFF omedelbart.
Under sina två år i klubben vann han två SM-guld och två guld i supercupen. 2013 blev han dessutom utsedd till årets viktigaste spelare i allsvenskan. Hans mål som innebar 2-0 hemma i Champions League-kvalet mot Salzburg blev framröstat som årets mål vid fotbollsgalan i höstas:
I ett pressmeddelande från Malmö FF lämnar Magnus Eriksson en kärleksförklaring till klubben och supportrarna:
”Jag har många att tacka för min underbara tid som jag haft i MFF. Sedan den dagen jag skrev på har jag blivit väl omhändertagen. I MFF pratar man mycket om MFF-familjen och att det skulle ta en dag att känna sig som en i familjen hade jag aldrig trott. De två åren som jag fått ÄRAN (för det är verkligen det) att bära Malmö FF-tröjan har jag njutit varje sekund.
Jag har blivit otroligt bortskämd när det kommer till att förlora, det hände inte så många gånger i MFF-tröjan. Istället har jag blivit bortskämd med framgång, titlar och otroliga supportrar. Samtidigt som gemenskapen inom MFF blivit starkare och starkare. I MFF-tröjan har jag (vi) 100% när det gäller SM-guld, det hade jag inte vågat hoppas på. Ännu mindre hade jag vågat hoppas på att i den himmelsblåa tröjan spela Champions League. Men allt det lyckades vi med och mina två år i MFF kunde inte gått så mycket bättre. Tillsammans gjorde vi det ingen trodde.
Nu är det dags för ett nytt kapitel i mitt liv. Jag vill tacka för de två åren som jag haft tillsammans med er. Två otroliga år som enkelt kan beskrivas som de två bästa i mitt liv. För mig börjar en ny resa, för MFF börjar en ny resa mot både SM-guld och Champions League-spel.
Från hjärtat önskar jag ett stort lycka till och jag kommer alltid att vara med er. En vacker dag ser ni mig igen.
Guld är himma om några månader igen!
Stort TACK!”
MFF:s sportchef Daniel Andersson tar i sin kommentar upp Magnus Erikssons svagare inledning den här säsongen och hur hans stigande form var en viktig anledning till att klubben kvalade in till Champions League. MFF är också tacksamt för att Magnus Eriksson i våras valde att stanna i klubben trots ett lockande erbjudande från ryska Rubin Kazan.
Guizhou Renhe har också gjort klart med Åtvidabergs anfallare Ricardo Santos.

Guizhou Renhe

Guizhou är en provins i södra Kina med 36 miljoner invånare. Där råder subtropiskt klimat med varmfuktiga somrar och milda vintrar. Topografin gör provinsen till en av Kinas mest svårtillgängliga och isolerade. (Källa: Nationalencyklopedin)
Guizhou Renhe spelar på provinshuvudstaden Guiyangs olympiska stadion, som tar runt 51 000 åskådare. Säsongen 2014 slutade klubben sexa i Chinese super league.
I Guizhou Renhe får Magnus Eriksson tröja nummer 10.
Gå till toppen