Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kajsa krokodil gladde med ägg

Växthuskrokodilen Kajsa lade ägg efter räddningen.
Hon är ett av hundratals djur som Malmö djurskyddsförening under ordförande Catharina G Lundberg har hjälpt det senaste året.

Den omskrivna växthuskrokodilen Kajsa hittades i Malmös utkanter under en polisrazzia.
”Hon har vuxit sedan hon kom hit,” skriver Shaun Foggett på Crocodiles of the World Foundation i England, där Kajsa numera bor, i ett mejl till Sydsvenskan.
Därför dröjer det ytterligare innan Kajsa kan flytta ihop med 34 yngre och mindre engelska nilkrokodiler som Shaun Foggett äger. Sker mötet för tidigt, är Foggett orolig att Kajsa äter småkrokodilerna.
Englandsresan var Malmö djurskyddsförening med och bekostade, tillsammans med företaget Djurambulansen i Höganäs.
– Det är första och förmodligen sista gången sedan Malmö djurskyddsförening grundades år 1901 som vi hjälper en krokodil, säger ordföranden Catharina G Lundberg.
Runt förra årsskiftet, i väntan på Englandsresan, bodde Kajsa med egen inomhusdamm hos Djurambulansen.
– Det var rena spatillvaron för henne. Hon lade flera ägg i Höganäs. Alla i personalen på Djurambulansen var lika förtjusta, säger Catharina G Lundberg.
Äggen var obefruktade, eftersom Kajsa länge levt ensam. Men ensamheten kommer alltså snart att upphöra, när de engelska krokodilkompisarna har blivit större.
Nu före jul släpper Malmö djurskyddsförening den kalender som är en viktig del i finansieringen av verksamheter.
Ungefär hundra hundar om året får nya hussar och mattar genom djurskyddsföreningens försorg. Djurskyddsföreningen tar emot intresseanmälningar via sin hemsida.
Förutom krokodilen Kajsa finns ytterligare några ovanliga djurräddningar 2014. Det handlar om ett par hönor, ett marsvin – och om några får som hittades övergivna på en gödselhög.
Ett av fåren bor numera hemma hos ordförande Catharina G Lundberg i Mellan-Grevie.

Djurens jurist

Namn: Catharina G Lundberg
Ålder: 62 år
Bor: I Mellan-Grevie
Bakgrund: Jurist med stort djurintresse. Ordförande för Malmö djurskyddsförening och Djurskyddet Sverige.
Varje dag i december intervjuar Sydsvenskan personer som har gjort skillnad i Malmö under 2014. Tips mottages på malmo@sydsvenskan.se
Gå till toppen