Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Varför ska civilanställda sluta och vi polisassistenter jobba i receptionen?

Den 8 december fick jag äntligen lov att kalla mig själv polisassistent (PA). Efter två och ett halvt års utbildning var jag färdig. Mitt mål och min dröm var uppnådd. Jag hade lyckats utbilda mig till världens bästa yrke. Nästan.
Vi har drömt om att komma ut och arbeta i polisyrket under lång tid, skriver en nyanställd polisassistent. Att istället få arbeta i receptionen påverkar vår höga arbetsmoral och förringar de civilanställdas arbete, menar assistenten. (Poliserna på bilden har inget med inlägget att göra.)Bild: Mårten Svemark
Den 25 november, två veckor innan jag skulle påbörja min nya tjänst, vände polismyndigheten Region Syd upp och ned på min värld: jag och de som liksom jag är nyutbildade ska inte få börja arbeta som poliser riktigt ännu.
För att bli polis läser man först två år i skola, vanligtvis på annan ort än hemorten. När man har ungefär två till tre månader kvar får man veta på vilken ort i Sverige man ska göra sin aspirantutbildning. Det är då upp till var och en att lösa boende och ordna allt praktiskt med sin familj och så vidare – såvida man inte har turen att få komma tillbaka till sin hemort.
När det sedan är ungefär fem veckor kvar på aspirantutbildningen blir man tilldelad en tjänst någonstans i Sverige. Man löser då ett nytt boende, ordnar återigen med familj etc – om man även denna gång har oturen att inte hamna i sin hemstad, vilket många har. Men som nyutbildad polis vet man om att det är så det går till. Det förväntas av oss att ta skeden i vacker hand, rätta in oss i ledet och lösa problemen. Vi är medgörliga, för det är ju faktiskt världens bästa yrke, i vår mening.
Två veckor innan jag ska påbörja min nya tjänst som polisassistent i en för mig ny stad skickas det ut ett meddelande med e-post. Polismyndigheten Region Syd menar att vi inte ska ha den placering vi blivit tilldelade, istället ska det utföras en kommendering under minst sex månader. En ny placering på en ny ort. Det är en kommendering som har sin grund i att hjälpa Region Syd spara pengar. Vad jag förstår landar det på runt 1 procent av budgeten för kommande år.
Polismyndigheten Region Syd väljer att inte förlänga avtalen med civilt visstidsanställda samt civilt timanställda som arbetar i arrester, receptioner, gränskontroller samt på polisens kontaktcenter, PKC 114 14. Istället används nyutbildade polisassistenter som resurs att ta över deras arbete. Det kommer således att bli ungefär hundra färre poliser som arbetar i yttre tjänst samt med utredningsverksamhet. Att förringa de civilanställdas arbete på detta sätt och inte förstå vikten av och värdet i att ha dem anställda är för mig oförståeligt.
Jag vill synliggöra polismyndighetens egenmäktiga handlande och rådande över sina civilanställda och nyanställda. Vi blev inbjudna till ett möte där det flödade citat som ”Ni står med skit upp till knäna men se ljuset i mörkret” och ”Sex månader går fort”.
Vi som är nyutbildade har en oerhörd hög arbetsmoral, arbetsvilja och energi att utföra yrket vi valt och drömt om under så lång tid. Att använda resurserna på detta sätt trubbar av arbetsmoralen hos de anställda och fyller dessutom på listan med arbetslösa i Sverige med ett hundratal namn till.
Nyanställd polisassistent
Gå till toppen