Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Grekisk lammfärspanna med fetaost

4 portioner1 aubergine150 g rödlök2 msk smör500 g lammfärs400 g körsbärstomater1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré1 tsk paprikapulver1 tsk oregano1 grön paprika4 portioner valfri pasta75 g fetaostsalt och svartpeppar
Ett bra sätt att få in mer grönsaker i måltiden och göra att maten räcker till fler, är att riva eller tärna ner grönsakerna i grytor, gratänger eller färsrätter. Måltiden blir mer miljösmart, smakrikare och nyttigare.Bild: Hanna Johansson
1. Grovriv aubergine. Lägg auberginerivet på en skärbräda och krydda med 0,5 tsk salt.
2. Koka upp pastavatten.
3. Hacka rödlök. Smält 1 msk smör i en traktörpanna och bryn löken och lammfärs på hög värme i 4 min. Lägg åt sidan i en bunke.
4. Smält ytterligare 1 msk smör i pannan, tillsätt auberginerivet och fräs i 5 min. Lägg tillbaka färsen och löken i pannan. Tillsätt körsbärstomater, pressad vitlök, tomatpuré, paprikapulver, oregano, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Låt puttra på medelvärme i 5-10 min. Skär paprika i 1 cm stora tärningar. Låt paprikan puttra med den sista minuten.
5. Koka pasta.
Smula sönder fetaost och strö över lammfärspannan. Servera med den kokta pastan.
Gå till toppen