Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

H65:s smakstart förgäves

H65 fick en smakstart och hade ledningen med 8-2 efter tio minuters spel. Ändå var det suveräna Sävehof som vann den tidiga seriefinalen i Björkvikshallen med 31-26. Därmed är Sävehof uppe i 80 raka matcher utan förlust mot svenskt motstånd.

Sävehof hyllades för 80:e raka segern redan när laget hade besegrat Spårvägen på annandag jul. Det var dock inte korrekt, meddelar handbollsförbundet.
Det låg en sensation i luften när H65 släppte loss all energi som fanns inom laget och gick fram till ledning med 8-2 mot ett trögstartat mästarlag från Göteborg. Men Sävehofs rutinerade tränare Henrik Signell tog timeout och därmed fick han ordning på gästernas spel. Sävehof är damhandbollens motsvarighet till Perpetuum Mobile. Sävehof är en evighetsmaskin som tycks hämta energi från ingenstans. Sävehof besegrade så sent som i fredags Spårvägen med 34-20. När det krisade för Sävehof i den här matchen steg EM-bronshjältarna Ida Odén och Jenny Alm fram och tog tag i taktpinnen. Den duon sköt sammanlagt sexton mål, hälften av Sävehofs målskörd.
All heder åt H65 som tio minuter före slut var så nära som 24-25 i protokollet. Höörs slitvarg Anna Johansson försökte hitta någonting positivt med förlusten.
– Helt klart har vi närmat oss. Orken tröt de sista tio minuterna. Vårt anfallsspel kom av sig i spurten. Vi siktar på en ny bra insats när vi möter Sävehof på bortaplan om två veckor.
Höörs duktiga målvakt Jessica Ryde överglänste Sävehofs EM-målvakt Johanna Bundsen i fråga om antal räddningar.
– Jättekul, men jag tyckte Johanna var suverän i slutet av matchen.
En jobspost drabbades H65 av när spelmotorn Jennie Linnell stukade foten en kvart inpå andra halvlek.
– Det ser inte bra ut. Det är samma fot som jag stukade för en vecka sedan.

Damhandboll, elitserien

H65-Sävehof 26-31 (14-16)
Gå till toppen