Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Uteblivna bussbyten irriterar

Skolbarnen måste vänta en timme i kylan när Skånetrafikens bussar inte går som utlovat. Nu har Genarpsborna tröttnat på bristerna i busstrafiken.

– Måttet är rågat. I princip varje vecka händer det något med bussarna, säger Carin Ekblad, som bor i Genarp och själv har två barn som går i skolan i Lund.
För att ta sig till Lund med buss ingår på många turer ett stopp i Staffanstorp, där resenärerna måste byta buss. Problemet är att det ofta inte finns någon buss att byta till, trots att Skånetrafiken garanterar att det ska finnas. Istället får de vänta i över en timme på nästa buss.
– Det är inte så lätt när man är ung. Dessutom är det kallt ute nu i vintertid. Istället måste föräldrar köra och hämta, vilket inte alla har möjlighet till mitt på dagen.
På Facebook har missnöjet vuxit sig starkare den senaste veckan. Nu vill Carin Ekblad och många Genarpsbor med henne se en förbättring av Skånetrafikens busslinjer.
– Jag har bott här i sex år och under den tiden har det bara blivit färre linjer och färre avgångstider. Jämfört med andra orter i kommunen känns Genarp undanskuffat, säger Carin Ekblad.
Ulrika Mebius, presschef på Skånetrafiken, kan inte uttala sig om den specifika linjen, men säger att om det finns ett byte utlovat i reseplaneraren, så ska det också finnas en buss att byta med.
– Det är klart att bytena ska fungera, så är reglerna, säger hon.
I de fall bussen redan har gått gäller vanlig resegaranti och möjligheten att söka ersättning. Tidtabellen är ny, vilket enligt Ulrika Mebius kan orsaka problem i början.
– Det är bra att vi får in synpunkter. Det kan vara så att vi behöver justera tiderna.
Läs alla artiklar om: Genarp
Gå till toppen