Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Efter tv väntar två krogar och ett kafé i Malmö

Efter all uppmärksamhet i höstens "Kockarnas kamp" väntar den stora Malmökampen.
Frida Nilsson får ansvaret för två krogar och ett kafé när Malmö Live öppnar den 2 maj.

Frida Nilsson får ansvaret för maten på Malmö Live.Bild: Sydsvenskan
Hon är både laddad och redo för den nya utmaningen.

– Jag kommer att vara på plats från mitten av januari för att börja med alla förberedelser, rekrytering av personal och så har jag just köpt en lägenhet i Slottsstaden. De som känner Malmö bättre än jag säger att jag får nära till jobbet, säger Frida Nilsson.

– Jag flyttade hem i lördags, så allt är väldigt nytt. Sista flyttlasset har just gått från Norge.
Att bygga upp kök och restauranger från grunden är inte helt nytt för Frida Nilsson. Hennes senaste jobb har varit att som kökschef vara med om att skapa nya Clarion The Edge, som öppnade i maj i norska Tromsø.

Nu gör hon om äventyret på Malmö Live, i ännu större skala: två krogar och ett kafé.

Hur hinner du med allt?
– Jag kommer att ha fantastiska medarbetare, med en köksmästare för varje restaurang. Jag kommer att ha det yttersta ansvaret för kvaliteten.

Så du har lämnat vardagen i köket?
– Det är inte planen. Även om det blir mycket administration så vill jag vara i köket så mycket som möjligt, helst dagligen.

Här känns det att vara tv-kändis?
– Än så länge har det inte påverkat mig speciellt mycket. Jag var i Norge hela tiden som programmet sändes.

Har du fler tv-program på gång?
– Det finns inget planerat. Nu är det Malmö Live till hundra procent, säger Frida Nilsson.

På bottenvåningen, med en stor uteservering över kanalen, kommer Eatery social tacoría att ha fokus mot Sydamerika: fish tacos, tortillas, chilenska piroger.

– Jag ser det som en pulserande mötesplats, där stora kompisgäng blandas med några få. Snabbt och casual, säger Frida Nilsson.

På 25:e våningen blir det olika smaker från hela världen, enligt Marcus Samuelssons koncept från Manhattan, med inslag av det mångkulturella Malmö.

– Man tar in flera rätter som man delar på, litet som en familjemiddag hemma, men på restaurang.
Gå till toppen