Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stärkta band mellan ESS och LU

Samarbetet mellan ESS och Lunds Universitet stärks ytterligare. Under måndagen tecknades en avsiktsförklaring mellan parterna.
– Det innebär att ett väldigt positivt samarbete kan fortsätta och fördjupas, säger Sven Landelius, ordförande i ESS AB.

I måndags togs ytterligare ett steg i samarbetet mellan ESS och Lunds universitet när de båda organisationerna skrev under en avsiktsförklaring.
Avtalet innebär bland annat att de båda parterna ska ha ett gemensamt ansvar för rekryteringar och att både ESS och universitetet ska arbeta mer för att ta fram gemensamma frågor.
– Genom att fördjupa vårt samarbete med universitetet kan även forskningssamarbete inom områden där Lunds universitet är starka bli ännu starkare, säger Sven Landelius, ordförande i ESS AB.
En annan nyhet är att Lunds universitet siktar på att universitetets del av betalningen för ESS ska vara klar redan 2015.
Avsiktsförklaringen sträcker sig över tre år och efter den tiden ska de båda parterna utvärdera samarbetet.
Gå till toppen