Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Southern chicken med rostad majsröra

4 portioner3 msk olivolja0,5 dl vetemjöl1,5 msk paprikapulver1 msk oregano1 tsk curry2 tsk spiskumminca 1 kg kycklinglår200 g gul lök4 portioner valfritt gryn0,5 romansallad125 g körsbärstomater100 g morötter50 g rödlök1 äpple1 msk balsamvinäger,4 vitlöksklyftor0,5-1 röd chili340 g majssalt och svartpeppar
Amerikainspirerad kyckling med krispiga grönsaker. Kanske en ny fredagsfavorit?Bild: Hanna Johansson
1. Ugn: 225 grader. Smörj en plåt med 1 msk olivolja.
2. Blanda vetemjöl, paprikapulver, oregano, 1 tsk salt, curry, spiskummin och 2 krm svartpeppar. Vänd ner kycklinglår i två omgångar. Klyfta gul lök och lägg kycklingen och löken på plåten. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
3. Koka gryn. Skär sallad, tomater och morötter. Strimla rödlök och äpple. Blanda grönsakerna med äpplet och 2 msk olivolja, balsamvinäger, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
4. Hacka vitlök. Kärna ur och grovhacka chili. Torrosta chilin, majs och vitlöken på hög värme i 5 min. Häll över i en bunke och mixa till en grov röra.
Servera kycklingen, grynen och salladen med majsröran.
Gå till toppen