Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Grön wok med lime och mandelomelett

4 portioner4 portioner valfritt ris0,5 msk smör5 ägg50 g mandelspån2 lime1 bit ingefära1,5 msk flytande honung¾ tsk sambal oelek¾ msk kinesisk soja2 msk neutral olja200-300 g pak choy250 g broccoli100 g rödlök250 g sojabönor180 g böngroddarsalt och svartpeppar
En fantastiskt smakrik wok där ugnsomeletten får sig ett ordentligt lyft av mandelspånet. Perfekt för en grön måndag!Bild: Hanna Johansson
1. Ugn: 150 grader. Koka ris.
2. Smörj en form med 0,5 msk smör. Vispa ägg och 0,5 tsk salt och häll i formen. Strö över mandelspån. Stek mitt i ugnen ca 20 min. Skär i bitar när den svalnat något.
3. Riv skalet och pressa saften från 1 lime. Blanda med ca 2 msk fint riven ingefära, honung, sambal oelek, soja, 2 msk vatten, 1 msk neutral olja och ¾ tsk salt.
4. Strimla pak choy och broccoli. Klyfta rödlök. Hetta upp 1 msk neutral olja i en panna och fräs broccolin och löken ca 3 min. Tillsätt pak choyen och fräs i 2-3 min. Krydda med 0,5 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
5. Lägg sojabönor i en skål med hett vatten. Låt stå ca 3 min. Lägg böngroddar i en annan skål.
Klyfta 1 lime. Servera grönsakerna med omeletten, såsen, groddarna, bönorna, riset och limen.
Gå till toppen