Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Världskänd sommelier startar vinbar i Malmö

Pontus Elofsson startar ny vinbar på Engelbrektsgatan i Malmö. Foto: Magnus Ericsson
Ett av Sveriges största namn i vinvärlden öppnar vinbar på Engelbrektsgatan om några veckor. Pontus Elofsson har tidigare varit chefssommelier på världens bästa restaurang, Noma i Köpenhamn, och driver sedan några år tillbaka naturvinsföretaget Rosforth & Rosforth i Köpenhamn.
Sedan en tid tillbaka har det varit känt att Malmörestaurangen B.A.R ska öppna ett nytt ställe på Engelbrektsgatan. Nu kan Sydsvenskan avslöja att de gör det tillsammans med Pontus Elofsson.
– Pontus är en gammal vän och kollega till mig och Robert. Vi har samarbetat i sex år och nu dök det upp en möjlighet att starta något ihop, berättar Besnik Gashi på B.A.R.
Robert är Robert Jakobsson som är den andre delägaren på B.A.R och som tidigare har jobbat som souschef på Noma i Köpenhamn.
Pontus Elofsson kommer att jobba på den nya vinbaren som ska heta Bord 13.
Varför det namnet?
– Inom restaurangbranschen har det alltid sagts vara otur om man har ett bord med nummer 13. Så vi har valt att döpa vår vinbar till Bord 13, men vi kommer inte att ha något bord med nummer 13, säger Besnik Gashi.
Bord 13 är tänkt att vara en vinbar med enbart naturviner. Ombyggnaden av lokalen på Engelbrektsgatan är klar nästa vecka och nu inväntar man tillståndsenhetens ja innan man kan öppna.
Gå till toppen