Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Bardis bäst – men föll tungt

Eslövs Julia Bardis var Skånederbyts bästa målskytt.
Den förra Lugispelaren briljerade inför Lundapubliken och gjorde nio mål.
En klen tröst, eftersom Lugi vann i utklassningsstil: 27–15.

Lugis Emelie Westberg försöker stoppa Eslövs Julia Bardis. Den senare svarade för nio mål, men Eslöv föll stort ändå.Bild: Daniel Nilsson/Bildbyrån
– Alltid kul att göra lite mål, men det är svårt att glädjas åt det nu, när vi gjorde en så pass dålig match. Tolv bollar är alldeles för mycket, oavsett om det är ett derby eller inte. Vi var för snälla och visade inte tillräckligt med vilja, sa Julia Bardis, 18 år.
Eslövspelarna var rejält nedstämda medan Lugitjejerna fredagsmyste på riktigt.
Med all rätt.
Lugi dominerade fullständigt. Det var ingen riktig derbynerv inför 639 åskådare. Lugimålvakten Emma Friberg hade egentligen bara besvär med Julia Bardis.
I övrigt var Friberg rena muren.
Lugi hade hela tiden ett behagligt försprång. Enda gången Eslöv kröp närmare var precis vid pausvilan, då var avståndet tre mål.
Men eftersom Eslöv endast tilläts göra fem mål i andra halvlek gled Lugi ifrån i komfortabel stil.
Lugis lagkapten Clara Monti Danielsson angav tonen. Hon var mest laddad redan på uppvärmningen och peppade lagkompisarna. När det väl drog igång uppträdde hon uppoffrande och viljestarkt. Kastade sig efter bollar, spelade småfult i försvaret och gjorde fem mål framåt.
– Det är extra kul med Skånederby. Vi spelade jättebra handboll, förutom de tio sista minuterna av första halvlek. Vi spelade som ett lag. Då blir det lätt att ge mycket energi, utan att det tar energi från mig, sa Clara Monti Danielsson.
– Sedan är det så att jag måste ta mycket mer ansvar nu när Anna Lagerquist är skadad. Jag har börjat komma in det mer. I början kändes det konstigt.
Vad säger du om Julia Bardis insats?
– Julia var deras motor och en otrolig kämpe. Tyvärr fick hon inte lika mycket plats hos oss, men hon visade nu vilken duktig spelare hon är. Hon var farlig hela tiden. En stor eloge till Julia. Hon bar sitt lag, sa Clara Monti Danielsson.
Julia Bardis har inte samma roll i Eslöv som hon hade i Lugi. I sin nya klubb är hon dirigenten med obegränsad speltid.
– I Lugi spelade jag mest på vänsterkanten. Här får jag ta mycket ansvar och initiativ. I och med jag har en hyfsat fri roll kan jag utnyttja min snabbhet och mitt skott.
Stämningen i Eslövs omklädningsrum?
– Den är inte så god.
Kontrasten var slående. Lugispelarna kom ut efter segersången mumsandes på bakelser.
– Det förtjänar inte vi efter den här matchen, sa Julia Bardis.

Elitserien

Lugi 27 (13)
Eslöv 15 (10)
Gå till toppen