Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nyheter

Hälsolarm avslöjade godisgömmor

Polisen ryckte ut för att kontrollera en mans hälsotillstånd. Men patrullen fann istället tonvis med smågodis. Mannen och en närboende är nu häktade misstänkta för stöld alternativt häleri.

Bild: Magnus af Geijerstam
Det var efter telefonsamtal som Trelleborgspolisen vid 15-tiden i torsdags åkte hem till 54-åringen för att kontrollera hans hälsotillstånd. I hans lägenhet fann de förutom mannen, som var vid god vigör, flera lådor av smågodis. Polisen beslutade sig för att göra en husrannsakan i mannens källarförråd, som visade sig vara fullproppat med ännu fler godislådor.
Polisen fick syn på ännu ett källarförråd fyllt med godislådor. Förrådet visade sig tillhöra en annan man, 51 år gammal, boende i samma trapp. Beslut togs om husrannsakan och i 51-åringens lägenhet hittades ännu fler lådor.
Sammanlagt var det mer än ett ton godis och Trelleborgspolisen fick ta till släpvagn för att frakta bort de nu beslagtagna sötsakerna till polisens förråd.
De båda männen är nu anhållna, misstänkta för stöld alternativt häleri.
De har gett förklaringar till varför godiset, som uppges vara gammalt och utgånget, förvarades hemma hos dem. Vi håller just nu på och kollar upp deras utsagor. Vi har ingen anmälan om någon större godisstöld i registret, säger polisinspektör Viveka Smidvall.
Gå till toppen