Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Vänstern demonstrerade mot islamofobi

Ett hundratal Lundabor samlades på fredagskvällen på det kalla och blåsiga Stortorget till en manifestation mot islamofobi.

Ung vänster och Vänsterpartiet stod bakom manifestationen. I sitt tal sade Angelica Svensson från Vänsterpartiet att det i Sverige är de högerextrema som står bakom våldet. Enligt henne använder de nu händelserna i Frankrike att värva nya anhängare:
– Det känns tungt att stå här och tala efter de senaste veckornas händelser. I Frankrike har vi sett ett terroristattentat i islams namn – som om några få skulle ha rätten att definiera islam, och inte miljonerna. Vi säger nej till terrorism, oavsett vem som står bakom, och ja till religionsfrihet, oavsett om vi är religiösa eller inte.
Olof Björk från Ung vänster kallade attacker mot moskéer i Sverige för fascistiska terrordåd:
– Vi ser mer aggressiv och tydlig rasism i Sverige än på många år. Det finns samband till att Sverigedemokraterna sitter i riksdagen, det gör att avskyvärda idéer får legitimitet.
Gå till toppen