Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Liv till varje pris

Serietecknare. Feminist. Folkbildare. Tre ord som sammantaget inte kan leda någon annanstans än till Liv Strömquist, Sydsvenskans kulturpristagare 2014.

”Min ambition genom alla mina album har egentligen alltid snarare varit att säga och undersöka saker som inte är etablerade, eller kända, eller som det inte finns någon konsensus kring.”Bild: Bild: Lars Brundin
För yngre Malmöbor är hon en lika självklar kulturprofil som en Mikael Wiehe eller en Kristian Lundberg är för de något äldre. Och trots att Liv Strömquist med sina 36 år är en av de yngsta av Sydsvenskans kulturpristagare har hon lyckats med något som få konstnärer gör under en livstid: Att bilda skola, i det här fallet inom seriemediet. Med till synes outtröttlig energi har hon i seriealbumets form väckt liv i den politiska satiren, och bidragit till att sätta Malmö på kartan som Sveriges seriestad nummer ett.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen