Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

70 tjänster bort på Tetra Pak i Lund

70 tjänster försvinnner i Lund när Tetra Pak drar ner på sin forsknings- och utvecklingsverksamhet. Samtidigt försvinner 15 tjänster i italienska Modena.

Bild: Sydsvenskan
Tetra Pak inledde förhandlingarna med facken i går om förändringen på forskningsavdelningen som idag sysselsätter cirka 1300 av 3 500 personer i Lund och 400 av drygt 800 i Modena.
– Forskning och utveckling är även i framtiden viktig för oss. Vi satsar en miljard euro på forskning och utveckling de kommande tre åren, säger Eva Milton, kommunikationsdirektör på Tetra Pak.
Hon säger också att företaget hoppas att omstruktureringen ska ske genom frivilliga avgångar, pensionsavgångar och omplaceringar.
– Lund är och har varit hjärtat i Tetra Paks utvecklingsverksamhet sedan bolaget startades för över 60 år sedan, och det kommer även i fortsättningen, tillsammans med anläggningen i Modena, att vara hörnstenen i vår globala FoU-verksamhet, säger Michael Grosse, Executive Vice President for Development & Service Operations på Tetra Pak i ett pressmeddelande.
I höstas kom beskedet 250 tjänster försvinner när att Tetra Pak lägger ner sin första tillverkningsfabrik i Lund. Produktionen pågår till slutet av februari.
Beskedet om ytterligare neddragningar i företaget kom inte som en större överraskning säger Lars Haraldsson, ordförande för Akademikerna, ett av de berörda förbunden.
– Det är egentligen för tidigt att uttala sig om vad det här betyder. Vi har precis fått information om planerna, så allt är i sin linda. men vi har fått indikationer på att företaget vill minimera risken för uppsägningar, säger han.
Gå till toppen