Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Är detta Lunds fulaste hus?

Hallå där..
Victor Conca, administratör i facebookgruppen "Du vet att du är ifrån Lund om...." som undersökt medlemmarnas åsikter om Lunds byggnader.

Vilken byggnad är Lunds fulaste?
– Malmborgshuset vid Clemenstorget. Av de runt 350 deltagare som röstat tycker en klar majoritet, 133 personer, att detta hus är Lunds fulaste. Därefter kommer Åhlénshuset, Domkyrkoforum, kontorskomplexet på Stora Södergatan där arbetsförmedlingen ligger. På femte plats kommer Kristallen.
Vilken är vackrast?
– Universitetshuset leder med 96 röster. Därefter kommer Domkyrkan, Universitetsbiblioteket, Grand hotel och på femte plats småhusen på Adelgatan.
Vad förvånade dig?
– Att Kristallen kom på listan bland Lunds fem fulaste hus. Jag personligen tycker att Kristallen är ett fint hus. Jag gillar det moderna.
Vad säger resultatet om medlemmarnas smak?
– Ja. Vad ska man säga. De är väl inte öppna för nymodigheter. Tycker mest om den gamla stilen. Och Lund är ju en gammal stad så det kan man ju förstå.
Är omröstningen fortfarande öppen?
– Ja, så det kan bli en förändring. Hittills har runt 350 personer svarat.
Vem kom på tävlingen?
– En av våra medlemmar ville se om medlemmarna i facebookgruppen tyckte som han själv, att de vackraste byggnaderna är de äldre och att de fulaste är de moderna byggnaderna. En förhoppning är att den fulaste byggnaden ska förskönas som ett resultat. Ingen vill väl ha sin byggnad stämplad som Lunds fulaste.
Hur många medlemmar har gruppen?
– Vi är i dagsläget 10 153 medlemmar. Gruppen ökar konstant med fem nya medlemmar om dagen. Ett 50 tal skribenter är aktiva varje dag och lägger upp foton och skriver historier.
Gå till toppen