Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter klagomålen – nu tystnar barnskratten

Den stora hoppkudden i Folkets Park är borta efter grannarnas klagomål på de höga barnskratten.
– Detta är ett märkligt problem, säger kommunstyrelseordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).

Sydsvenskan skrev om klagomålen i somras. Ett antal grannar till parken stördes av allt för högljudda barnskratt från hoppkudden och parkchefen Mårthen Gunnarsson fick lova att kudden inte skulle överleva vintern.
– Det är den enda anledningen till att den nu försvinner. Egentligen var det en perfekt plats, den har varit väldigt populär, säger Mårthen Gunnarsson.
Hoppkudden har inte bara lockat de minsta barnen, också tonåringar och en och annan kroggäst har uppskattat en stunds studsande.
– Det har blivit en samlingsplats på eftermiddagar och kvällar, även för lite större barn. Men det är väl lite "not in my backyard-mentalitet", alla tycker att det är bra att ungdomar har något att göra så länge de är någon annanstans.
Vad händer med ytan nu när hoppkudden är borta?
– Det är vi inte helt klara med men generellt kan jag säga att det kommer att bli något tillfälligt och något som är för barn. Någon typ av lekanläggning. Hoppandet har varit populärt så vi tittar på olika varianter där, kanske en hoppborg eller liknande på en annan plats i parken.
Men om den nya lekanläggningen är för rolig...?
– Vi får hoppas att den inte är tillräckligt rolig så att barnen kan leka utan att skratta, säger Mårthen Gunnarsson.
De nya attraktionerna kommer att sättas upp i april.
Kommunstyrelseordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) twittrade om konflikten på tisdagen:

Hon skrev också:

Till Sydsvenskan säger Katrin Stjernfeldt Jammeh:
– Jag kan förstå att man från Folkets parks sida tycker att det är tråkigt att ha en konflikt med grannarna. Då kan det vara klokt att se om man kan hitta en alternativ placering för just den här attraktionen. Men jag beklagar att man landar där. Jag har svårt att se problemet med skrattande barn. Vår linje i alla våra politiska beslut är att barnen ska få lov att ta plats i stadsrummet. Särskilt på lekplatser och i Folkets park måste man få lov att vara glad.
Under tisdagskvällen gick också Folkets Park ut på Facebook och berättade att det som ska ersätta hoppkudden på platsen är en hinderbana:
Gå till toppen