Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur

Den 90-åriga sagodrottningen har mer att ge

Det som för många andra känns övernaturligt har alltid varit naturligt för Margit Sandemo och som följd har både andeväsen, trolldom och magi varit oumbärliga ingredienser i hennes böcker.Bild: Bild: Johan Bävman
På Storytels Facebooksida har fansen räknat ned dagarna. I veckan släpptes en ny omgång av Dramatenskådespelaren Julia Dufvenius inläsningar av "Sagan om isfolket", ättesagan i 47 delar som tog vart och vartannat nordiskt flickrum med storm på 1980-talet.
Serien har på kort tid blivit en av ljudboksföretagets mest populära. Vad anser upphovsmakaren om den saken?
–Visst är det morsomt!
Margit Sandemo hissar upp sina välsvarvade ögonbryn mot taket och rycker på axlarna som om hon inte förstod någonting – men klappar samtidigt händerna av illa dold förtjusning. Påstår att hon inte vet så mycket om det eftersom hon inte har någon dator. Men det finns ju andra kommunikationsvägar och just den här nyheten har hon inte kunnat undgå.
– En annan rolig sak är att antikvariehandlarna säger att de aldrig får behålla en Margit Sandemo-bok, de köps upp direkt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Läs alla artiklar om: Margit Sandemo 1924-2018
Gå till toppen