Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Folkparken kan bli kraftsportscentrum

Slag, kast och sparkar kan snart göra sitt intåg i Folkparken. Moderaterna och Folkpartiet vill utreda om Folkparksbygganden kan bli ett centrum för kraftsporter.

Folkparksbyggnadens öde har diskuterats i åratal. Olika aktörer har fört fram en mängd olika förslag på vad bygganden skulle kunna användas till.
Den rödgrönrosa koalitionen som styr Lund ville lägga in 15 miljoner kronor i budgeten för att göra byggnaden till ett kulturhus, men förslaget gick inte igenom när kommunfullmäktige fastställde budgeten.
Nu lanserar de två största borgerliga partierna en egen idé på vad byggnaden kan användas till. I en skrivelse till kommunstyrelsen föreslår Moderaterna och Folkpartiet en utredning om man kan skapa ett centrum för Lunds olika kraftsportsföreningar.
Föreningarna har stora behov av nya lokaler och har gått samman i en kraftsportsallians. I den ingår Lunds karateklubb, Lugi judo, Lunds boxningssällskap och brottningsklubben Dana.
– Vi tror att det hade varit bra både för tryggheten i området och för ungdomarna och idrotten i Lund, säger oppositionsrådet Philip Sandberg (FP).
– Vi har pratat med kraftsportsalliansen i veckan och fått en positiv reaktion. Vi har sagt att vi vill titta på vad det kan kosta och om det kan fungera, säger Christer Wallin (M), även han oppositionsråd.
Christer Wallin säger att han hoppas att den rödgrönrosa koalitionen ska vara öppen för att utreda idén, även om de har haft ett eget förslag för vad byggnaden ska användas till.
– Även när förslaget kommer från den mindre minoriteten [de borgerliga] så ska det kunna utredas och värderas innan man bestämmer sig för om det är ett dåligt förslag, säger han.
Det finns sedan tidigare ett detaljplanedirektiv för Folkparken om att bygga bostäder på parkeringsytor vid parken. De planerna ska enligt M och FP inte påverkas av det nu lagda förslaget.
Gå till toppen