Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

S tror inte på idrott i parken

Kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren (S) är skeptisk till tanken på ett kraftsportscentrum i Folkparken.
– Alla förslag som kommer in ska man givetvis titta på. Men man blir ju lite förvånad för alliansen har slagits med näbbar och klor för att man inte ska ha någon verksamhet i Folkparken, säger han.

Socialdemokraterna i Lund vill inte ha idrott i Folkparken.Bild: Ingemar D Kristiansen
I tisdags lanserade Moderaterna och Folkpartiet tanken att man ska utreda om den omdiskuterade Folkparksbyggnaden skulle kunna göras om till ett centrum för kraftsporter. Föreningar som Lunds karateklubb, Lugi judo, Lunds boxningssällskap och brottningsklubben Dana skulle då kunna ha sin verksamhet i lokalerna, enligt de två borgerliga partierna.
Lunds rödgrönrosa styre har tidigare föreslagit att Folkparksbyggnaden ska bli ett kulturhus.
När Lunds kommuns budget antogs i höstas sa både de rödgrönrosa partierna och den borgerliga alliansen ja till en investering på totalt 35 miljoner kronor under 2016 och 2017 i lokaler för kampsport och gymnastik.
Därför jobbar redan kultur- och fritidsförvaltningen med att hitta olika lägen för sådana lokaler, enligt Anders Almgren.
– Vi tror att man får ut mest för pengarna om man kan använda dem genom att antingen bygga ut en befintlig anläggning eller genom att man lägger till det på en anläggning som ändå ska byggas. Då kan man kombinera en del vad gäller duschrum, omklädningsrum och andra ytor. I Folkparken finns ingen struktur för att göra det till ett centrum för idrott, säger Anders Almgren.
Han säger att man givetvis ska titta på förslaget från M och FP. En möjlig lösning skulle vara att lyfta in Folkparken som ett alternativ i den utredning som redan pågår.
– Men vår övertygelse ligger fast: det som Folkparkslokalerna är lämpade för och som det också finns ett behov av där i närområdet är en satsning på ett lokalt kulturcentrum, säger Anders Almgren.
Gå till toppen