Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Bo Wennerström

Bo Wennerström, Skellefteå, har avlidit. Han blev 85 år gammal.
Bo Wennerström.Bild: Privat
Bo Wennerström var uppväxt i Limhamn, näst yngst av 5 syskon. Efter avslutad utbildning började han arbeta som ingenjör i Södertälje. Arbetet förde honom upp till Skelleftehamn där han träffade Margot. De gifte sig i juni 1954 och fick 2 söner, Jan och Per. Under en period bodde de i Stockholm, i slutet på 50-talet flyttade de till Skelleftehamn och Bo började arbeta i svärfars ICA-butik. Han utbildade sig till lärare och började på Balderskolan i slutet på 60-talet, där arbetade han fram till pensioneringen 1994.
Bo var en social person som tyckte om att umgås med vänner och brydde sig mycket om andra människor. Under alla år var han intresserad av konst, antikviteter och hus. Balderskolans konstförening och Konstföreningen i Skellefteå låg honom varmt om hjärta, Han var föreningens ordförande och kassör i många år. Bo och Margot gjorde en del resor, ofta handlade det om besök på olika konstevenemang. 1978 köpte Bo och Margot skolan i Svarttjärn Burträsk, där fick han möjlighet att varsamt rusta huset och samla på antikviteter och andra vackra föremål. Bo värnade också om vår miljö, han var engagerad i det offentliga arbetet som rörde konst och miljö i Skellefteå.
Vi är glada att Bo fick ett långt och innehållsrikt liv, och att vi haft förmånen att dela det, minnet av honom kommer alltid att finnas där.
Margot, Jan och Per Wennerström med familjer
Gå till toppen