Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ikea vill bygga ett kontor till

Ikea vill bygga ytterligare ett stort kontor i Svågertorp. Det kan betyda 400 nya arbetsplatser.

Ikea vill bygga nytt kontor.Bild: Johan Pihlemark
– Det här är positivt för Malmö, säger kommunalrådet Milan Obradovic (S), ordförande i tekniska nämnden.
I veckan sa politikerna i tekniska nämnden ja till att öronmärka ytterligare 12 000 kvadratmeter tomtmark till möbeljätten. Enligt avtalet måste marken utnyttjas före juli månad 2016.
Marken ligger intill det kontor med 800 arbetsplatser som Ikea håller på att bygga vid Pildammsvägen i Svågertorp. I september flyttar Ikea Services dit från Helsingborg.
På den nya tomten, som är hälften så stor som Ikeas pågående kontorsbygge, skulle därför kunna bli plats för ytterligare 400 arbetsplatser. Vad man har tänkt sig vill Ikea vill kommentera.
– Ingenting är klart, säger Daniela Rogosic på Ikeas pressavdelning.
– Vi har inte tagit några formella beslut, utan vi är fortfarande i ett tidigt stadium. Markavtalet ger oss en möjlighet att utreda detta närmare.
Ikeas planerade hotell i samma område har heller inte kommit mycket närmare en byggstart. Möbeljätten har i stället lyckats få kommunen att förlänga ett utgånget markavtal ett halvår fram. Nu räcker det med att det vilande hotellbygget kommer igång före juli månad.
– Vi vill att företagen håller sina markavtal, men här tycker vi att det finns en bra anledning, säger Milan Obradovic.
I höstas förklarade Anders Hall, vd för Ikea Fastigheter, att hotellplanen fortfarande är aktuell, men att man "behöver hitta rätt operatör som kan driva hotellet".
Gå till toppen