Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Mittag målhungrig direkt

FC Rosengård tog en stabil seger i årets första träningsmatch. 5-0 mot Kristianstad hemma i snöfallet på Malmö idrottsplats var en seger som lovade en hel del.

– Skönt att vara igång med matcherna igen. Det tog lite tid att komma igång, vi har ju inte spelat ihop på två månader, men jag tycker det blev bra, sa tremålsskytten Anja Mittag.
Det var hon som fick igång målskyttet i slutet av första halvlek.
1-0 gjorde hon härligt framspelat av pigga backen Ali Riley i den 41:a minuten.
2-0 avslutade hon bestämt tre minuter senare.
3-0 kom i den 64:e minuten efter pass från inhoppande Marta.
Marta ökade på till 4-0 i den 74:e minuten – inlägg som en Kristianstadsförsvarare slog in i eget mål – och succéinhopparen Malin Gunnarsson fastställde slutresultatet 5-0 i den 78:e minuten.
– Kul att Malin fick göra mål. En talang som har potential. Hon kommer vi att få nytta av, berömde Mittag.
Rosengård dominerade matchen totalt och släppte bara till en målchans.
– Det kändes bra överlag. Väldigt bra försvarsspel, aggressivt. Vi kom mer och mer in i det och andra halvlek dominerade vi totalt. Det är klart att vi har mycket mer att jobba på, men det är ju två månader till kvartsfinalspelet mot Wolfsburg i Champions League.
Din egen insats?
– Jo, jag är nöjd. Absolut. Tre mål och en assist.
Tränaren Markus Tilly var också belåten.
– Ja, man kan inte vara annat. Jag fick bra svar på de saker vi hade fokus på, kommunikation, försvarsspel och attityd. Vi släpper ju nästan inte till någonting och gör fem mål. Sett till tidigare matcher mot Kristianstad har vi aldrig dominerat så mycket som vi gjorde den här gången.
Tilly hade gjort landslagsbacken Lina Nilsson till lagkapten.
– Sara Björk Gunnarsdottir gjorde det bra förra året men jag tycker att Lina Nilsson är en viktig kugge i vårt spel. En god kommunikatör, hon styr både anfall och försvar, och hon ställer krav på sina medspelare.
Emma Berglund är assisterande kapten och tog kaptensbindeln när Lina Nilsson klev av med en kvart kvar att spela.
– Hon har varit kapten i Umeå och några gånger i landslaget. Samma typ av spelare.
Emma Berglund spelade samtliga 90 minuter som mittback. I första halvlek hade hon Line Røddick Hansen bredvid sig. I andra halvlek Amanda Ilestedt.
Gå till toppen