Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Segertåget fortsätter för H65

H65 Höör fortsätter att imponera. Det blev en ny storseger när man lekte bort Västerås med 28-17.

Segermarginalen på elva bollar var Höörs tränare Niklas Harris mer än nöjd med.
– Vi är svårstoppade just nu. Bara att hålla tummarna för att formen håller i sig.
H65 tog ytterligare ett grepp om andraplatsen i tabellen efter suveräna Sävehof. Detta sedan toppkonkurrenterna Skuru och Lugi delat på poängen den här omgången (28-28). En andraplats som innebär att man slipper möta Sävehof i slutspelet förrän eventuellt i en final.
– Vi pratar inte så mycket om att bli tvåa men visst är den placeringen viktig i slutändan. Ganska kul att vi före matchen skämtade om att Skuru och Lugi skulle spela oavgjort.
H65 avgjorde i praktiken matchen mot Västerås redan i första halvlek. Om inte då så definitivt när man från paussiffrorna 13-6 spelade 5-1 direkt i början på andra halvlek.
– Vid årsskiftet var jag inte nöjd med försvarsjobbet. Den biten har vi jobbat mycket med. Det har gett önskat resultat. Defensiven var perfekt mot Västerås och öppnade för våra snabba spelvändningar. Cassandra Tolllbring är ett exempel på hur försvarsjobbet har förbättrats.
Höörs målvakt Jessica Ryde blev utsedd till hemmalagets bäste spelare.
– Jessica hade 57 i räddningsprocent så den belöningen var hon värd. Men Jessica hade mycket god hjälp av ett tätt försvar.
För H65 väntar ett tufft program framöver. Om två veckor startar man vårens Europaäventyr hemma mot danska Esbjerg.
Damhandboll elitserien
H65-Västerås 28-17 (13-6)
Gå till toppen